Ζέστη; Ποια ζέστη;

Αν θέλετε απόδειξη πως ο καιρός δεν αποτελεί εμπόδιο για να κάνεις ποδήλατο, δείτε μια από τις φωτογραφίες σε πόλεις όπως η Κοπεγχάγη ή το Άμστερνταμ, με χιλιάδες ποδήλατα στις χιονισμένες πόλεις! Αλλά είπαμε, εσάς δεν σας πειράζει το κρύο αλλά η ζέστη. Ορίστε λοιπόν 10 βασικές συμβουλές για να διαγράψετε άλλη μια… δικαιολογία και να ομορφύνετε τη ζωή σας:

  1. Ξεκίνησε λίγο νωρίτερα για τον προορισμό σου. Αυτό σημαίνει πως από τη μια έχεις περισσότερο χρόνο άρα δεν χρειάζεται να βιάζεσαι και από την άλλη πως η ημέρα δεν έχει ζεστάνει ακόμη πολύ.
  2. Ιδρώνεις; Πας γρήγορα! Συχνά μας πιάνει μια «αγωνία» – είτε επειδή μπορούμε ή επειδή νομίζουμε ότι πρέπει και πατάμε πετάλι χωρίς αύριο. Και ιδρώνουμε. Αν βλέπεις πως ιδρώνεις κόψε και θα δεις αμέσως τη διαφορά.
  3. Εκμεταλλεύσου τον αέρα που σε χτυπάει. Επίλεξε λοιπόν εκείνη την ιδανική ταχύτητα κίνησης με την οποία από τη μια δεν ιδρώνεις (όπως είπαμε πριν) και από την άλλη κινείσαι αρκετά σβέλτα για να σε φυσάει ο αέρας.
  4. Αξιοποίησε τις κατηφόρες! Χρησιμοποίησε τις κατηφόρες για να δροσίζεσαι! Μην κάνεις πετάλι – τουλάχιστον όχι δυνατά – και άσε τον αέρα να σε φυσήξει ευχάριστα.
  5. Προσοχή στα ρούχα: επίλεξε ρούχα άνετα, δροσερά, όχι τζιν παντελόνι, που να καλύπτουν όμως το σώμα. Θα διαπιστώσεις πως ένα δροσερό, μακρυμάνικο πουκάμισο είναι καλύτερο από ένα t shirt.
  6. Κάνε ένα δροσερό μπάνιο πριν ξεκινήσεις! Το δροσερό νερό θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος και θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος για να ζεσταθείς.
  7. Πίνε συχνά, μικρές ποσότητες νερού. Με τον τρόπο αυτό το σώμα παραμένει ενυδατωμένο και ιδρώνει λιγότερο. Μια γουλιά κάθε 10 λεπτά είναι αρκετή!
  8. Επίλεξε κατάλληλα τις διαδρομές. Διάλεξε δρόμους που προσφέρουν κάποια σκίαση ή διάσχισε ένα πάρκο, μικρούς δρόμους με δέντρα δεξιά κι αριστερά που εξασφαλίζουν χαμηλότερες θερμοκρασίες.
  9. Σκέψου πώς θα μεταφέρεις τα πράγματά σου. Ειδικά με τη ζέστη, είναι καλύτερα μια τσάντα στη σχάρα ή στο μπροστινό καλάθι από ένα σακίδιο. Όσο καλό κι αν είναι το σακίδιο, τελικά θα ιδρώσεις.
  10. Ο ιδρώτας κάνει καλό! Δεν είπαμε να… μείνεις χωρίς φίλους αλλά και να ιδρώσεις λίγο, δεν έγινε και τίποτα… Καλοκαίρι είναι!